نظارت بر رمزارزها، راهکار جلوگیری از پولشویی-راهبرد معاصر
مرتضی افقه، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

نظارت بر رمزارزها، راهکار جلوگیری از پولشویی

مرتضی افقه، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اهمیت نوع قانونگذاری و اینکه نظارت بر معاملات رمزارزها می‌تواند مانع پولشویی شود، گفت: اجرای دقیق قوانین تدوین شده از سوی بانک مرکزی به نظارت مستمر بستگی دارد.
مرتضی افقه؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 26
کد خبر: ۲۶۳۸۱۸

نظارت بر رمزارزها، راهکار جلوگیری از پولشویی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رئیس کل بانک مرکزی گفت:️ سیاست بانک مرکزی این بود رمزارز به شکل قانونی به صادرات و واردات کمک کند. ️تولید رمزارز در کشور اجرایی می‌شود، محدودیت‌های ما برای جلوگیری از پولشویی است و قصد داریم بررسی کنیم قوانین ناظر بر آن به ثبات اقتصاد کمک کند. ️در همین راستا تیمی تشکیل شده که این کار را انجام دهد و در اصلاح سیاست‌ها کمک کند.
 

باید برای حوزه های جدید مانند رمزارزها که به اقتضای تحولات جهانی پرکاربر شده و معامله گران و مخاطبان زیادی جذب کرده است، قانون تدوین و تنظیم کرد


مرتضی افقه، کارشناس مسائل اقتصادی درباره سیاست بانک مرکزی برای تدوین و تنظیم مقررات جدید معاملات رمزارزها و اهمیت قانونمند کردن معاملات به «راهبرد معاصر» گفت: هدف بانک مرکزی جلوگیری از خسارت هایی است که بر معامله کنندگان و بخش های مختلف اقتصادی در معاملات با پول های جدید یا رمزارزها تحمیل می شود.
 
وی افزود: اصل اینکه در هر کشوری بانک مرکزی در حوزه های جدیدی که پیش تر عمومیت نداشت، سیاست گذاری کند و منفعل نباشند، حرکت درستی است و باید از آن حمایت شود. این اقدام بانک مرکزی در راستای نظارت و تدوین قوانین مرتبط با استفاده از رمزارزهاست که در حوزه های مختلف مانند سرمایه گذاری، خرید و فروش و واردات انجام می شود و بسیار حائز اهمیت است، زیرا هر کشوری باید بر این حوزه ها تسلط لازم داشته باشد.
 
کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: نباید از پیشرفت های فناورانه جهان عقب ماند و باید برای حوزه های جدید مانند رمزارزها که به اقتضای تحولات جهانی پرکاربر شده و معامله گران و مخاطبان زیادی جذب کرده است، قانون تدوین و تنظیم کرد تا در حوزه سیاست های پولی و تجارت جهانی که با رمزارزها انجام می شود، تحرک داشت و استانداردهای لازم وجود داشته باشد.
 
افقه گفت: خودرو، پول و سایر کالاهایی که برای رفاه انسان ها تولید شده اند، سرگذشتی دارند، مانند پول که از فلز تا کاغذ و چک و اینک به شکل رمزارز در فضای دیجیتال تحولات مختلفی پشت سر گذاشته و در هر دوره قوانین لازم و ویژه ای داشته است. برای اینکه در این حوزه از دولت های مختلف عقب نیفتیم، باید برای استفاده از رمزارزها قانونمند عمل کنیم.
 
وی با بیان اینکه اصل موضوع یعنی تدوین مقرراتی از سوی بانک مرکزی مثبت ارزیابی می شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه نظارت بر معاملات رمزارزها می تواند مانع پولشویی شود، نوع قانونگذاری بسیار حائز اهمیت است، اما اجرای دقیق قوانین تدوین شده از سوی بانک مرکزی به نظارت مستمر بستگی دارد.
 
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: ایران در حوزه تدوین و تصویب قوانین پیشرفته است، اما در اجرا و نظارت باید کارهای بیشتری انجام شود. برخورد با متخلفان علاوه بر اینکه نیازمند تدوین درست قوانین است، به نظارت همه جانبه بر روند فعالیت های این حوزه بستگی دارد تا با متخلفان به موقع برخورد شود.


وی یادآور شد: در صورت نبود نظارت مستمر در این حوزه آسیب هایی به وجود خواهد آمد. بنابراین باید علاوه بر تدوین درست قوانین، اجرا و نظارت به گونه ای باشد که مانع سودجویی یا فساد و تخلف در حوزه رمزارزها شود. 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار